Over ons

RouteXL is een routeplanner voor meerdere adressen. Je vindt hier eenvoudig de snelste route langs verschillende bestemmingen. RouteXL zet locaties in de ideale volgorde. RouteXL is gratis voor routes tot 20 adressen. Na een bijdrage kan je tot 200 adressen per route opvoeren.

Met de optimale route langs meerdere bestemmingen bespaar je jezelf veel tijd én geld. En omdat je minder brandstof verbruikt, stoot je voertuig ook nog eens minder CO2 uit. Sneller klaar, minder kosten en beter voor het milieu: dat is RouteXL!

Puzzel

Heb je wel eens langs meerdere adressen moeten rijden, waarbij je zelf de snelste route moest uitvinden? Wist je dat er met 10 adressen al meer dan 3 miljoen verschillende volgorden mogelijk zijn? Dan weet je hoe ingewikkeld het is om die puzzel op te lossen…

Wiskundigen proberen al jaren een oplossing te vinden. Ze hebben er zelfs een speciale naam voor: het Travelling Salesman Problem. Als je puzzelen leuk vindt, kan je er plezier aan beleven. En anders vindt RouteXL de route voor je, veel makkelijker.

Eenvoudig en snel

RouteXL is helemaal van nu: online, simpel en snel. Je zet je bestemmingen op de kaart en klikt op de knop “Vind Route”. That’s it. Om het nog makkelijker te maken, kan je ook adressen plakken uit andere applicaties.

De optimale route wordt duidelijk op de kaart aangegeven en de routebeschrijving kan je printen. Je kunt zelfs de route exporteren voor je navigatie systeem, e-mailen naar vrienden of collega’s, of delen op sociale netwerken als Facebook en Twitter.

RouteXL is service van ManagementScience.nl, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsmatige planningen met wiskundige en statistische technieken. Meer lezen over slimmer plannen kan op www.managementscience.nl

Open Source

De user interface en rekenmodellen voor de ritoptimalisatie maken gebruik van kaartgegevens van OpenStreetMap © OpenStreetMap-auteurs, gelicenseerd onder de Open Data Commons Open Database License (ODbL).

  • Austria: Bevat gegevens van de Stad Wenen (onder CC BY), Land Vorarlberg en Land Tirol (onder CC-BY AT met aanvullingen).
  • Canada: Bevat gegevens van GeoBase®, GeoGratis (© Department of Natural Resources Canada), CanVec (© Department of Natural Resources Canada), en StatCan (Geography Division, Statistics Canada).
  • Finland: bevat gegevens van de topografische database van het nationaal kadaster van Finland en andere gegevensverzamelingen, onder de licentie NLSFI.
  • Frankrijk: Bevat gegevens van Direction Générale des Impôts.
  • Nederland: Bevat © Gegevens van AND, 2007 (www.and.com)
  • Nieuw-Zeeland: Bevat gegevens van Land Information New Zealand. Crown Copyright voorbehouden.
  • Zuid-Afrika: Bevat gegevens afkomstig uit Chief Directorate: National Geo-Spatial Information, auteursrechten voor de Staat voorbehouden.
  • Verenigd Koninkrijk: Bevat gegevens van de Ordnance Survey © Crown Copyright en databaserechten 2010-2012.

Locaties worden gevonden met Mapbox, Photon, Bing, Google, Here, Mapquest of Nominatim. Routes worden ondermeer berekend met behulp van Graphhopper, OSRM en Gosmore. De interface is gebouwd met Leaflet en jQuery. Onze servers maken gebruik van HHVM.