Alle browsers zijn gelijk

“Alle dieren zijn gelijk.” Eén van de zeven regels op de dierenboerderij in het boek van George Orwell. “Maar sommige dieren zijn meer gelijk dan anderen”, wordt er uiteindelijk aan toegevoegd. Want de dieren zijn niet gelijk.

Zo is het ook met internet programma’s zoals Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera of Safari. Ze zouden alles hetzelfde moeten doen, maar ze doen het niet. Wat de één wel doet, doet de ander weer niet. En omgekeerd. Een hel voor ontwikkelaars die met elke uitzondering rekening moeten houden. Sommige hebben er geen zin meer in en stoppen er mee. Bijvoorbeeld met Internet Explorer 6: weg ermee.

Onze routeplanner is eenvoudig in gebruik, maar achter de schermen wordt een hoop gerekend. Daarvoor gebruiken de meest moderne technieken. Technieken die niet altijd door alle browsers even goed worden ondersteund. De vraag is dan: ontwikkel je voor alle soorten en maten browsers, of kies je voor de meest moderne versies. Wij kiezen voor het laatste.

Het kan voorkomen dat RouteXL het niet goed doet op jouw computer. Vaak zie je dan wel een foutmelding op de statusbalk, zo’n geel driehoekje, rood uitroepteken of zwart kruisje. Check dan altijd of je wel de meest recente versie gebruikt.

Je kunt natuurlijk ook hetzelfde programma kiezen dat wij gebruiken om de routeplanner te ontwikkelen en te optimaliseren. Dan weet je zeker dat het niet aan je browser ligt. Welke browser wij gebruiken? Dat is… (tromgeroffel)… Firefox. Gratis te downloaden en je kunt het gewoon naast je bestaande browser gebruiken.