OpenStreetMap en 6PP

Om de routeplanner voor meerdere bestemmingen verder te verbeteren, zijn  we altijd op zoek naar nieuwe bronnen van geografische informatie die we kunnen gebruiken. In onze zoektocht hebben we twee mooie initatieven gevonden.

OpenStreetMap
OpenStreetMap, oftwel OSM, is een initiatief dat als doel heeft om vrij beschikbare en vrij bewerkbare landkaarten te maken. Ruim 5 jaar wordt wereldwijd informatie over straten, rivieren, grenzen, kroegen en gebieden opgeslagen in een vrij toegankelijke database. Op basis hiervan worden toepassingen gebouwd, zoals kaartmateriaal en routeplanners. Iedereen kan er aan meewerken, het invoeren en aanpassen van de informatie steunt helemaal op vrijwilligers.
//www.openstreetmap.org

6PP
Het 6PP-project ontsluit vrije geografische gegevens in Nederland: plaatsen, postcodes, straten, netnummers én geo-coördinaten worden toegankelijk gemaakt. Zoiets simpels en openbaar als een postcode blijkt nog steeds een groot geheim, zo stelt men. Een database met alle postcodes is slechts te koop voor een flink bedrag. Het doel is een vrije postcode database op te bouwen, net zoals er ook al een vrije encyclopedie, wegenkaart of film zijn.
//kvdb.net/projects/6pp/