Sneller op de rit met QR code

Route met meerdere adressen scannenMeerdere adressen op een kaart zetten, de snelste route berekenen en de navigatie op de mobiele telefoon starten. Je hebt alles nog sneller op de rit met een QR code.

Navigatie op de mobiel wordt steeds populairder. Veel mensen gebruiken hun mobiele telefoon of tablet om te navigeren in het verkeer. Aparte apparaten voor navigatie hebben voordelen, maar zeker ook nadelen. En er komen steeds meer gratis apps voor navigatie.

Invoer op ander apparaat
Het invoeren van meerdere bestemmingen op een klein scherm is wel lastig. Als de bestemmingen moeten worden opgezocht in of overgenomen vanuit een ander systeem of andere software zoals Excel, dan is het vaak handiger om de PC te gebruiken om een route samen te stellen.

Ook gebruiken sommige gebruiker hun tablet om routes te maken en hun mobiele telefoon om navigeren. Er waren al meerdere mogelijkheden zijn om een route over te zetten van het ene naar het andere apparaat, onder andere via een link, twitter of e-mail. Maar het kan nu nog makkelijker…

Scan de QR code
Met een QR code is er een extra mogelijkheid om een route te delen. Een QR code is een moderne variant op de streepjescode die door ieder mobiele apparaat met een app gescand kan worden.

QR codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden inmiddels algemeen gebruikt voor allerlei toepassingen.

Iedere route heeft een unieke QR code. Door de code te scannen krijgt men de directe link waarmee de route kan worden geopend op iedere mobiel apparaat met een internetbrowser en een internetverbinding. De bestemmingen worden in ideale volgorde op de kaart getoond.

Meteen navigeren
Voor gebruikers van Android is er nog een voordeel. Een adres kan worden aangeklikt en de navigatie kan daar worden opgestart. Daarvoor is het wel nodig de gratis app Google Navigation te installeren, of een andere navigatie app die de intent ondersteunt. Met het oog op de ontwikkeling van het mobiele internet zullen dat er steeds meer worden.