iDeal, Paypal, en nu: factuur

Optimale rittenplanning op factuurSteeds meer mensen hebben voordeel van optimale planning van ritten langs meerdere adressen. Snellere routes betekent minder kilometers, korter onderweg en lagere kosten. De betalingsmethoden zijn weer verder uitgebreid.

Lekker efficiënt
Ritplanning is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die vele locaties op één dag moet bezoeken. Zomaar op pad gaan zonder de tussenstops in de snelste volgorde te sorteren, kost tenslotte veel tijd en geld. Vooral met stijgende brandstofprijzen en krappere marges wordt het steeds belangrijker om routes van tevoren te optimaliseren. En dat hoeft niet eens veel te kosten.

Gratis
Tot 20 adressen is RouteXL, dé routeplanner voor meerdere adressen namelijk geheel gratis te gebruiken. Dat is al zo sinds de allereerste bèta-versie in 2009. We willen graag een bijdrage doen aan een beter milieu en een schonere leefomgeving van onze kinderen. Ook omdat we open source software en kaartmateriaal gebruiken, voelen we ons daartoe verplicht.

Investeren
Voor routes met meer dan 20 tussenstops vragen we een kleine bijdrage. Tegen betaling kunnen routes tot 100 adressen worden berekend. Met deze inkomsten betalen we onze servers én investeren we in nieuwe ontwikkelingen. Momenteel draaien er twee dedicated servers en wordt hard gewerkt aan de vierde versie van de routeplanner, die nog sneller zal zijn en nog meer mogelijkheden krijgt.

iDeal
De wijze van betalen hebben we altijd laagdrempelig willen houden. Met de hulp van onze eerste betalingspartner Mollie kwamen verschillende betaalmethoden zonder registratie beschikbaar. In onze thuismarkt Nederland wordt nog steeds de iDeal betaling het meest gebruikt, in de rest van Europe bleken vooral betalen per SMS en de betaaltelefoon populair.

Paypal
Als snel bleek dat de grootste online betalingsmogelijkheid niet mocht ontbreken: Paypal. Vooral trouwe gebruikers uit Amerika en Azië vroegen daar naar. Paypal hebben we daarop gekoppeld aan een account. Na het registreren van een gebruikersnaam kan er worden gekozen voor gebruik voor één dag of één maand. Ook zijn er abonnementen mogelijk via Paypal waarmee automatisch wordt afgerekend.

Factuur
Toch mistte er nog een betalingsmogelijkheid. Een aantal gebruikers vroeg ons om betaling op factuur. Vooral zakelijke klanten die RouteXL voor professionele doeleinden gebruiken, willen liever een maandelijkse factuur ontvangen dan dagelijks via iDeal betalen of Paypal gebruiken. Alle extra handelingen worden als overbodig ervaren.

Daarom hebben we betalen per factuur nu ook mogelijk gemaakt. En het werkt eenvoudig want ook deze methode is gekoppeld aan accounts. Na het inloggen is de routeplanner volledig beschikbaar en hoeft er geen betalingshandeling meer worden uitgevoerd. Blijft u ingelogd, dan hoeft u helemaal niets te doen.

De voorwaarden die we hanteren: als maandabonnement a € 35 EUR ex BTW per maand, automatisch verlenging tot wederopzegging met een opzegtermijn van één maand, 5 euro additionele administratiekosten. Wie interesse heeft, kan vanaf vandaag aanvragen.

Update: strippenkaart
Het is nu ook mogelijk om een prepaid strippenkaart met 10 of meer toegangscodes tegelijk te kopen. Samen met de codes ontvangt u dan een éénmalige factuur. Elke toegangscode wordt geactiveerd bij het eerste gebruik en is daarna 24 uur te gebruiken om routes tot 100 adressen te optimaliseren. Ga naar het aanvraagformulier