Travelling salesman mobiel

RouteXL op mobiele telefoonWe hadden al aangekondigd dat we de routeplanner voor meerdere adressen op mobiele apparaten konden gebruiken. Daar waren nog wel een paar verbeteringen mogelijk, omdat de schermen vaak wat kleiner zijn. Knoppen stonden niet goed onder elkaar en sommige functies waren minder noodzakelijk.

Daarom hebben we de routeplanner beter geschikt gemaakt voor mobiel gebruik. Het is nog geen app, maar gewoon de bestaande routeplanner beter passend in de browser van je mobiele telefoon. Een aantal knoppen hebben we onzichtbaar gemaakt en de maten aangepast aan mobiele schermen. Doordat we de nieuwe Google Maps V3 gebruiken, werkt de kaart ook prima.

Er zijn natuurlijk wel heel veel apparaten in omloop. Het is natuurlijk niet te doen voor ons om de mobiele versie op alle telefoons en OS-en te proberen. Wij hebben het zonder problemen getest op Android 2.1 en iPhone 3. Probeer het ook eens op jouw mobiel, en laat ons weten of het werkt en wat beter kan.

Wel aardig om te bedenken dat het wiskundige probleem dat achter de routeplanner schuilt, namelijk het Travelling Salesman Problem (TSP) oftewel het Handelsreizigersprobleem, nu dan ook echt onderweg kan worden opgelost.