Maatwerk in ritplanning

“Leuk die ritplanner voor 20 adressen, maar wij moeten 20 koeriers inplannen. Hoe doen we dat?” Zomaar een telefoontje op een gewone werkdag. RouteXL is goed te gebruiken voor gewone ritplanning langs meerdere adressen, maar specifieke eisen en wensen zitten er uit oogpunt van eenvoud niet.

Maar natuurlijk kunnen we daar wel voor zorgen. Met de bouwstenen die we hebben, kunnen we maatwerk oplossingen voor iedere situatie leveren. Zoals meerdere koeriers, maar bijvoorbeeld ook laden en lossen, venstertijden, maximale laadruimte, of leveringen uit magazijn. En daarmee zijn ook weer combinaties mogelijk.

Laden en lossen
Veel transporteurs halen goederen op de ene locatie, en brengen ze naar de volgende. Dat betekent een onderlinge volgorde tussen adressen. Het ophaaladres moet vóór het brengadres worden bezocht.

Venstertijden
Voor iedere locatie kan ook een tijd staan die in acht moet worden genomen. Dat kan bijvoorbeeld zijn de openingstijden van een filiaal of stadskern. Veel steden sluiten het centrum na 10.00 uur ‘s ochtends voor auto’s. De ritplanner moet er dan rekening mee houden dat die locaties op tijd worden bereikt.

Maximale laadruimte
Als er goederen opgehaald en/of bezorgd moeten worden, dan kan de beschikbare laadruimte ook een rol spelen. Door het gewicht of het volume van de goederen kan het voertuig “vol” raken. De ritplanner moet die maximale capaciteit meenemen in de optimalisatie van de rit.

Levering uit magazijn
Ook komt het voor dat de locaties die bezocht moeten worden, spullen moeten ontvangen uit één of meerdere magazijnen. Na een aantal bezoeken moet er worden teruggekeerd naar het magazijn om te herladen. Dat betekent dat de rit regelmatig wordt onderbroken, waarmee de ritplanner ook rekening mee moet houden in het bepalen van de optimale route.

Heeft u geen standaard oplossing kunnen vinden voor uw specifieke situatie? Bent u geïnteresseerd in een systeem op basis van de RouteXL ritplanner? Neem vooral contact met ons op voor een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken. Bel 072-5143605 of mail ons.