Derde versie is live

De nieuwe versie was vorige week al stilletjes live gezet. Alleen via Twitter hebben we met onze trouwste volgers de primeur gedeeld. Na een week monitoren kunnen we vaststellen dat we weer een mooie stap hebben gemaakt.

Meer adressen
Eén van de belangrijkste aanpassingen is de mogelijkheid om meer dan 20 adressen in de optimale volgorde te zetten. En niet een klein beetje meer: je kunt nu tot maar liefst 100 adressen invoeren in onze routeplanner. Bij de knop “Extra” kan je deze extra adressen direct aanvragen.

Het enige dat wij vragen is een kleine bijdrage in onze kosten, waarvoor we het introductietarief op 3 euro hebben gesteld. Dat kan je dan wel bij onze betrouwbare betalingspartner Mollie afrekenen via de bank (met iDEAL), de telefoon (090x-nummer), via SMS (shortcode), Rabo SMS Betalen, Hyves Afrekenen en de Wallie-card.

Wat niet verandert, is dat RouteXL tot 20 adressen gewoon gratis te gebruiken blijft. Ook alle andere verbeteringen zijn gewoon gratis beschikbaar voor iedereen.

Verbeteringen
Een nieuw logo, nieuwe kleuren en strakkere knoppen maken de routeplanner prettiger en eenvoudiger in gebruik. Ook is de routebeschrijving compacter gemaakt en je kunt nu ook bij ieder adres een naam en opmerkingen plaatsen. Dat maakt het eenvoudiger om routes te plannen met instructies voor een ander.

Met de knop “Delen” krijg je een link naar jouw route, die je kunt bewaren of doorsturen via email. Of nog makkelijker: direct via Twitter kunt versturen naar je volgers. Wie de link opent krijgt de plattegrond te zien met alle adressen, de ideale volgorde en de namen en opmerkingen die je hebt toegevoegd.

Koppelen
Met de nieuwe versie is het mogelijk om direct vanuit een andere website te koppelen. Je kunt dan de bezoekers van je eigen website de snelste route langs meerdere locaties, plaatsen of bestemmingen geven. Denk bijvoorbeeld aan de makelaar die zijn klanten een ideale route wil voorschotelen langs meerdere panden die te koop staan. Bijvoorbeeld op een Open Huizen dag.

Er zijn hiervoor nog veel meer toepassingen te bedenken. Toeristen die een route plannen langs toeristische trekpleisters, shoppers die een winkelroute plannen langs de leukste winkels, of – ludiek bedoeld – kroegtijgers die de snelste kroegentocht vinden.

Hoe het koppelen precies in zijn werk gaat zullen we binnenkort beschrijven. Ook maken we het dan tegen vergoeding mogelijk om gebruik te maken van onze handige dienst zonder onze beeldmerken, links en teksten – zodat de routeplanner naadloos te integreren is in je eigen omgeving.

Feedback
We hopen natuurlijk dat de nieuwe versie goed worden ontvangen door onze gebruikers. Heb je op- of aanmerkingen? Stuur ze door via e-mail info@routexl.com of loop langs bij onze support afdeling.