Nu ook in het Engels

Onze routeplanner was opgezet in het Nederlands. Sinds deze week hebben we ook een versie in het Engels. Op www.routexl.com staat de engelstalige routeplanner voor meerdere adressen. Ook zijn een aantal kleinere aanpassingen gedaan.

Vertaling
RouteXL is een dienst van een Nederlands bedrijf. Daarom was de routeplanner geheel in het Nederlands opgezet. Maar we kregen steeds meer verzoeken uit het buitenland. Google Maps Mania besteedde al eerder aandacht aan ons. Daarom hebben we de nieuwste versie vertaald.

Ook meer adressen
Onze betalingspartner maakt het mogelijk om betalingen uit het buitenland te ontvangen. Daarom is de knop Extra nu al beschikbaar in: België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Ierland, Polen en Turkije. In deze landen kunnen gebruikers ook tot 100 adressen op volgorde zetten.

Nieuw thema
De plattegrond van Google Maps hebben we een nieuw kleurtje gegeven. In de rechterbovenhoek staat “RouteXL” naast de reguliere “Kaart” en “Satelliet” weergave. Het nieuwe thema is wit met grijs. Hiermee willen we bereiken dat de website een prettige uitstraling heeft. Alle straten worden weergegeven, terwijl we minder belangrijke elementen hebben weggelaten.

Tussenstops op nummer
De bestemmingen op de plattegrond werden tot nu toe met een zwart icoontje weergegeven. Op het icoontje stond alleen de aanduiding: “stop”. In de nieuwe update is dat aangepast. Als een route is gevonden, wordt de volgorde in het icoontje getoond. De eerste stop krijgt een “1”, de tweede “2”, enzovoort. Dit maakt de kaart nog duidelijk.

Mobiel
Ook op de mobiele telefoon doen de aanpassingen het goed. Wij testen met een Android-telefoon. De routeplanner is nog duidelijker op het kleinere scherm, door het nieuwe wit/grijze thema en de genummerde tussenstops.