Meer adressen gratis sorteren

RouteXL is een handige routeplanner om de optimale route te vinden langs meerdere adressen. Tot 20 bestemmingen is de routeplanner gratis te gebruiken. Maar wat te doen als je meer adressen moet bezoeken?

RouteXL optimaliseert snelste volgordeHandig ritten plannen
Onze routeplanner wordt gewaardeerd door iedereen die meerdere adressen moet bezoeken. Niet alleen om spullen op te halen of weg te brengen, maar ook voor andere doelen. De gratis, online ritplanner wordt ook geraadpleegd voor bijvoorbeeld inspecties en bezichtingen.

Recent belde er iemand van een bedrijf dat anoniem winkelbezoeken uitvoert om de klantvriendelijkheid te testen. Een mystery shopper zoals dat heet. De persoon gebruikt RouteXL om de optimale route te vinden langs winkels die willekeurig worden bezocht. Echter, soms net iets meer dan 20.

Nog meer adressen
De gebruiker vroeg zich af of er een manier is om meer dan 20 locaties op volgorde te zetten. Tegen betaling kan men meer adressen op te voeren. Via de knop Extra rechtsonder kan een bijdrage worden gedaan waarna er routes tot wel 100 stops kunnen worden berekend.

De gebruiker was blij verrast door het mooie aanbod en zou er in de toekomst veel gebruik van maken. Maar men vroeg zich af of er ook een mogelijkheid was om 1 of 2 adressen extra te plannen zonder de noodzakelijke bijdrage. Want de grens van 20 komt soms net niet goed uit.

Tips voor gratis extra adressen
Het is mogelijk om meer dan 20 adressen gratis te plannen, maar dan wel met wat handwerk en logisch nadenken. Een aantal tips om een snelle route met meer stops te vinden.

Tip #1 – Combineer adressen die vlak bij elkaar zijn. Als bijvoorbeeld je adressen verdeeld zijn over diverse steden, combineer dan de adressen in één stad.

Tip #2 – Kies andere adressen als vertrek- en aankomstplek. Als je kunt inschatten welke route het grofweg zal gaan worden, kies dan je eerste bezoekadres als vertrek (klik op adres en selecteer Start hier) en het laatste als aankomst (klik op adres en selecteer Eindig hier).

Tip #3 – Deel de route op in meerdere delen. Verdeel je adressen in logische groepen, bijvoorbeeld per regio. Vervolgens bereken je de snelste route per groep. Waar de routes het dicht bij elkaar zijn, koppel je ze aan elkaar.

Snel en optimaal
Natuurlijk geldt voor al deze tips dat je niet de optimale route vindt, maar een snelle route zal het zeker opleveren. Vind je dit toch allemaal teveel werk, druk dan op de knop Extra en doe een bijdrage. Dan vind je zonder problemen en in no-time de snelste route langs 100 plaatsen.