Nieuwe apps en talen

routexl-esDe ontwikkeling van de nieuwe versie heeft meer tijd nodig dan gehoopt. Maar dat betekent niet dat er niets nieuws te melden is. We hebben nieuwe apps en talen beschikbaar.

Nieuwe app
De app voor Android is inmiddels enige tijd beschikbaar. We krijgen leuke reacties, nuttige opmerkingen en vragen. Alhoewel wij zelf een voorkeur hebben voor “gratis” open source, blijken Apple producten erg populair op de weg. De vraag bleef terug komen: wanneer komt de iOS app?

Dat moment is nu aangebroken. De app voor iPhone en iPad is sinds deze week beschikbaar in Apple’s iTunes App Store. Net zoals voor Android is de app gratis te downloaden. Ook het plannen van routes tot 20 adressen is gratis, net zoals op de website.

Nieuwe talen
RouteXL is overal in de wereld toepasbaar. De interface met Google Maps werkt op iedere plek op aarde waar mensen wonen. Ook het kaartmateriaal van Openstreetmap heeft wereldwijde dekking. Deze kaarten gebruiken we op de achtergrond in de berekeningen.

De routeplanner was origineel opgezet in onze moedertaal Nederlands. In die taal verover je de wereld niet. Dus volgde al snel een versie in het Engels. Enige tijd geleden werd de Duitse taal toegevoegd. Recent is de routeplanner ook in het Spaans en Frans beschikbaar.

Thema
“RouteXL is geen routeplanner maar een levenstijl”, zei iemand ooit. Dat gaat ons iets te ver. Voor gebruikers van de Google Chrome browser is er wel een extraatje, ons eigen RouteXL thema. Dan ben je de hele dag in de RouteXL stijl.