Street View voor locaties

Een handige mogelijkheid in RouteXL is dat je locaties heen-en-weer kunt slepen. Dus klik je ergens op een verkeerde straat, dan is dat snel gecorrigeerd. Of als een ingevoerd adres niet helemaal op de juiste plek is. Het is nu ook mogelijk om Street View te gebruiken om de precieze bestemming aan te geven.

Street View is een optie in Google Maps biedt om foto’s van straten te bekijken. Lekker vernederlandst betekent het dan ook: Straatzicht. Je kijkt naar de omgeving alsof je er midden in staat. Google is hiervoor met speciale auto’s door het land gereden, heeft bijna overal foto’s van gemaakt en heeft die gekoppeld aan de plattegrond. Ideaal als een plek waar je nog nooit geweest bent, wilt bekijken, of een exacte locatie wilt bepalen.

Exacte locaties komen ook goed van pas als je een rit moet plannen langs meerdere bestemmingen. Daar gebruikte je natuurlijk al RouteXL voor, maar voor de precieze locatie kon je nog geen gebruik maken van die mooie foto’s.

Streetview in RouteXLTot nu toe dan. Want het is nu mogelijk om in RouteXL de Street View te activeren. Vervolgens kan je je locaties verslepen in de foto. Amazing maar enorm handig. Zo kan je precies aangeven waar jij of je collega heen moet.

Probeer het eens uit. Je komt in Street View door het “oranje mannetje” linksboven naar de kaart te slepen. Je komt weer terug in de gewone kaart door in een Streetview foto het kruisje rechtsboven te klikken, net boven het rode Feedback label.

Naar de routeplanner…